Οι ζεστές και γιορτινές μέρες χρειάζονται την αποτοξίνωση τους και τα αρώματα των εορτών. Σας έχω λοιπόν εδώ, μια από τις αγαπημένες μου σούπες. Η συγκεκριμένη κολοκυθόσουπα, είναι από τις πιο ξεχωριστές για εμένα λόγω των αρωμάτων της.
Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη, χοντροκομμένη
- 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμός κότας ή λαχανικών
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο τζίντζερ
- 2 κ.γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε κατόπιν και το ζωμό.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το χτυπάμε σε ένα μπλέντερ.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω λίγο γιαούρτι και λίγα κρουτόν ή 1 φέτα ψωμί φρυγανισμένη.
Καλή απόλαυση!