Αγαπημένο μου γλυκό, γρήγορο και εύκολο! Ψάχνετε και εσείς μία γρήγορη ιδέα να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι ή να το χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;
Σας έχω την ιδέα! Όσο όμορφο φαίνετε άλλο τόσο γευστικό είναι!
ΥΛΙΚΑ:
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γρ. κόρν φλάουρ
- 15 γρ. χυμό λεμονιού
- 5 γρ. εσάνς βανίλιας
Για τη σύνθεση:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- Φράουλες
- Σμέουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη μαρέγκα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το ΄φουέ΄ για 5 – 7 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα μούλτι και ‘κόβουμε’ για 20’’-30’’.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ σε 4 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα (με το μίξερ πάντα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα) για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το κορν φάουρ, το χυμό λεμονιού και την εσάνς βανίλιας και με απαλές κινήσεις τα ομογενοποιούμε στο μείγμα.
Σε ένα ταψί 30×40 εκ. προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του ταψιού και με τη βοήθεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε στο κέντρο μία λακούβα.
Ψήνουμε για 90 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο ολοκληρωτικά.
Για τη σύνθεση:
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και στη συνέχεια στολίζουμε με κομμένες φράουλες και σμέουρα.
Αναλυτικά, την συνταγή θα την βρείτε ΕΔΩ.