Το καλοκαίρι πλησιάζει, οι πρώτες ζέστες έφτασαν και το μυαλό μας όλο τρέχει σε δροσερά γλυκίσματα. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα δροσερό σπιτικό παγωτό. Σε σχέση με όλα τα έτοιμα παγωτά, δεν υστερεί ούτε σε γεύση και προσφέρει ποιότητα, καλά στοιχεία για μία ισορροπημένη διατροφή.
Σε μία προσπάθεια απώλειας κιλών ή οποιαδήποτε προσπάθεια για μία πιο υγιής ζωή δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε τρόφιμα και να απαγορεύουμε στον εαυτό μας να απολαμβάνει τις αγαπημένες του συνήθειες. Σε μία ισορροπημένη διατροφή όλα επιτρέπονται αλλά σκοπός μας είναι να μπορούμε να ελέγχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε και να τις συνδυάζουμε σωστά αλλά ταυτόχρονα να αντικαθιστούμε παλιές συνήθειες με νέες, φρέσκιες και ποιοτικές επιλογές. Στις μέρες μας, μέσα από το διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε πληθώρα υγιεινών συνταγών , όπως επίσης και μέσω του Διαιτολόγου μας μπορούμε να βρούμε πολλές συνταγές που να μας ταιριάζουν.
Παρακάτω σας δίνω μία πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή, όπου μπορείτε να προσθέσετε τα φρούτα που αγαπάτε και να στολίσετε με οτιδήποτε θέλετε στο παγωτό σας. Ωστόσο, είναι μία πολύ καλή επιλογή για τα παιδιά, που όπως γνωρίζουμε τους αρέσουν τα χρώματα και τα σχέδια για να εντυπωσιαστούν. Μπορείτε δηλαδή να προσθέσετε στο γαρνίρισμα διάφορα δημητριακά π.χ. γκρανόλα, ξηρούς καρπούς (ανάλατους), διάφορα φρούτα κομμένα σε διάφορα σχηματάκια, κάποιο άλειμμα ξηρών καρπών π.χ. φυστικοβούτυρο, λίγο μέλι, κανέλα, κακάο κ.α. Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή:
Το μόνο που θα χρειαστείτε:
- 4 κούπες παγωμένες φράουλες, berries & μπανάνα
- μισή κούπα γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 βανίλιες
- 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Για περίπου πέντε λεπτά τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία κρεμώδη μάζα. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή να το τοποθετήσουμε μέσα σε ένα μπολ και στην κατάψυξη. Το frozen yogurt μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα στην κατάψυξη.
Καλή απόλαυση!