Πάντα φροντίζω η διατροφή μου να είναι clean και bio. Αυτό σημαίνει πως προσπαθώ να καταναλώνω όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, τοπικά και εποχικά. Εξασφαλίζω έτσι ένα καλύτερο επίπεδο θρέψης, απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων και μειώνω την πρόσληψη πρόσθετων, περιττών θερμίδων και επιβαρυντικών ουσιών για τον οργανισμό.
Ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι το ανθότυρο. Ένα παραδοσιακό , γευστικό Ελληνικό λευκό τυρί με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λιπαρά. Αυτό σημαίνει πως συγκριτικά με άλλα τυριά έχει πολύ λιγότερες θερμίδες, χωρίς να στερείτε σε θρεπτικά συστατικά.
Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου , υδατοδιαλυτών βιταμινών A και D.
Το βιολογικό ανθότυρο ΜΕΝΟΊΚΙΟ είναι ένα μαλακό τυρί από 100% ελληνικό , αιγοπρόβειο τυρόγαλο από ζώα βιολογικής εκτροφής στον τόπο μου , για αυτό και το εμπιστεύομαι. Καταναλώνεται σαν νωπό προϊόν, έχει κοκκώδη και αφράτη υφή και μπορεί να εμπλουτίσει θρεπτικά, πρωτεϊνικά και γευστικά πολλά από τα γεύματα μας.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΆΞΙΑ | ΑΝΘΌΤΥΡΟΥ / 100γρ. |
Θερμίδες | 187g |
Πρωτεΐνες | 10g |
Υδατ/κες | 3g |
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα |
15g
10g |
Αλάτι | 1,5g |
Ασβέστιο | 202mg |
Μαγνήσιο | 15mg |
Χοληστερόλη | 56mg |
Βάζοντας την φαντασία μας να δουλέψει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, πίτες, τορτίγιες, αντί για την κλασική φέτα να συνοδεύσουμε με αυτό τα γεύματά μας ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν επιδόρπιο συνδυάζοντάς το με μέλι , κάποιο φρούτο και κακάο ή κανέλα.
Εν’όψη εορτών θα σας πω την συνταγή για την πιο Christmas σαλάτα με ανθότυρο.
- Υλικά
- Μείγμα πράσινης σαλάτας (ρόκα-μαρούλι)
- 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. Φιστίκια Αιγίνης
- 1φλ.ρόδια
- 1 φλ. Βιολογικό Ανθότυρο ΜΕΝΟΊΚΙΟ
- Για τη Βινεγκρέτ
- ½ φλ. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 4 κ.γ.μέλι
- 3 κ.γ. μηλόξιδο
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- Λίγο αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Βάλτε στα γιορτινά σας τραπέζια, χρώμα, υγιεινές επιλογές και φαντασία.
Καλή απόλαυση !